Logo_Stickamera

Problemet med Black Friday

Black Friday och Cyber Monday är amerikanska begrepp som hittat hit till Sverige. Syftet är att rea ut en massa saker innan själva julshoppingen startar. 

Jag ser ett grundproblem i hela upplägget. Något som kan låta helt bakvänt i ett företag som faktiskt säljer saker, men jag vill inte bidra till konsumtionshets. Därför har inte StickaMera några speciella erbjudanden under de här dagarna. 

Istället vill jag förespråka ett eftertänksamt förhållningssätt till dessa dagar och alla kampanjer. Min åsikt är att hellre köpa bra kvalitativa saker än att köpa många saker. Jag hoppas att det är fler som håller med mig och som också väljer att avstå konsumtionshetsen. 

Inser att jag sträcker ut hakan väldigt långt här, men jag vill driva företag utifrån mina värderingar. Jag förespråkar hellre en hållbar konsumtion, som ger vår jord tid att återhämta sig. 

StickaMera
Johanna

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Cajsa » Mera garn!:  ”Bambuviskos, utan nylon ”

  • Pia Pott » Mera garn!:  ”Hej, Kan du tipsa om bra utbildningar för mig som är nybörjare på att sticka? ..”

  • Annika » Mera garn!:  ”Bomull! Gärna lagom för stickor 4, så ca 20m/10cm”

  • AnnaF » Mera garn!:  ”Jag är sugen på att sticka tunna sockor under vintern i opals 3trådiga för att h..”

  • Margareta Nilsson » Stickläger på SBV49, Torekov:  ”Finns det någon plats i Torekov i april 2018?”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln