Logo_Stickamera

Problemet med Black Friday

Black Friday och Cyber Monday är amerikanska begrepp som hittat hit till Sverige. Syftet är att rea ut en massa saker innan själva julshoppingen startar. 

Jag ser ett grundproblem i hela upplägget. Något som kan låta helt bakvänt i ett företag som faktiskt säljer saker, men jag vill inte bidra till konsumtionshets. Därför har inte StickaMera några speciella erbjudanden under de här dagarna. 

Istället vill jag förespråka ett eftertänksamt förhållningssätt till dessa dagar och alla kampanjer. Min åsikt är att hellre köpa bra kvalitativa saker än att köpa många saker. Jag hoppas att det är fler som håller med mig och som också väljer att avstå konsumtionshetsen. 

Inser att jag sträcker ut hakan väldigt långt här, men jag vill driva företag utifrån mina värderingar. Jag förespråkar hellre en hållbar konsumtion, som ger vår jord tid att återhämta sig. 

StickaMera
Johanna

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Margareta Nilsson » Stickläger på SBV49, Torekov:  ”Finns det någon plats i Torekov i april 2018?”

  • Johanna (StickaMera) » Garnbyte och podd:  ”Hej Monica! Du har helt rätt. Hälsningar Johanna”

  • Monica Bergström » Garnbyte och podd:  ”Hej! Förstår inte upplägget riktigt. Har jag uppfattat rätt jag gör iordning ett..”

  • Mervi Järventaus » Garnbyte och podd:  ”Gärna tunnari garn( helst inte bomull) Gärna höstfärger”

  • Christel Olsson » Problemet med Black Friday:  ”Hej! Jag som soloföretagare/hantverkare gillar hur du tänker. Dina varor och tj..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln