StickaMeras podd - Avsnitt 2

Avsnitt två av StickaMeras podd finns nu tillgängligt på Youtube, här hittar du till kanalen.

Först, ett stort TACK till alla som har tittat på det första avsnittet. Jag hoppas att ni kan tänka er att titta på detta med. 

I avsnittets tips pratar jag om Jeny's Surprisingly Stretchy Bind Off och försöker visa er, med mindre framgång kände jag när jag tittade igenom det hela. Kolla in denna video istället. Eller läs instruktionerna som Jeny själv skrev i Knitty.

Äntligen finns även mönstret till sjalen Vågad att köpa på Ravelry! Klicka på bilden med sjalen för att komma till Ravelry.
Vågad är en sjal av Haps-typ. Den är stickad i tre olika riktningar, där man börjar med det rätstickade partiet i mitten, plockar upp maskor och stickar bården. Sist så lägger man upp några få maskor och gör en faststickad kant (attached edge). 
Hela sjalen är uppbyggd av räta maskor och enkla ökningar/ ihoptagningar. Samt färg, mycket färg i bården. Givetvis så mycket färg man önskar, men i min blev det mycket färg där. Här nedan är tre andra exempel på hur man kan göra sin bård.

Följande färger av Jamieson and Smith 2 ply Jumper Weight är använt i bilden ovan.

Från vänster till höger och nerifrån och upp:
Grundfärg 01A
Kontrastfärger 047, 9097, FC41, 065 och FC34

Grundfärg 002
Kontrastfärger 028, 082, 081, 027 och FC62

Grundfärg FC24
Kontrastfärger 020, 049, 043 och 095

I orginal versionen är det följande färger:
Grundfärg 122
Kontrastfärg 034, FC55, FC62, FC11 och 023

Det går åt ca 6 nystan av grundfärgen och 1 nystan av varje kontrastfärg (eller någon liten rest om man hellre vill det).

Sjalen är stickad på stickor 4,5 mm. Det tyckte jag gav ett skönt resultat.

I podden så berättar jag även att jag planerar en KAL med sjalen. Start den 1a januari. Mer info om detta kommer inom snart.

Sist tipsar jag om lite nyfärgat garn och påminner om KALen för tröjan Pandora. Här finns Facebook gruppen. Kom och sticka med!

StickaMera!
Johanna

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Johanna (StickaMera) » Garnbyte och podd:  ”Hej Monica! Du har helt rätt. Hälsningar Johanna”

  • Monica Bergström » Garnbyte och podd:  ”Hej! Förstår inte upplägget riktigt. Har jag uppfattat rätt jag gör iordning ett..”

  • Mervi Järventaus » Garnbyte och podd:  ”Gärna tunnari garn( helst inte bomull) Gärna höstfärger”

  • Christel Olsson » Problemet med Black Friday:  ”Hej! Jag som soloföretagare/hantverkare gillar hur du tänker. Dina varor och tj..”

  • Susanne » Problemet med Black Friday:  ”Så klokt!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln