Logo_Stickamera

Den tredje upplagan av StickaMera Tillsammans äger rum i Grästorp i Västergötland den 27e juni i år. Vi bjuder på fantastiska utställare med handfärgade garner, kvalitetstillbehör och workshop i kallfärgning!

Grästoprs Konserthus kommer att vara skådeplatsen för vårt evenemang och det kommer att finnas möjlighet att sitta ner och sticka hela dagen, om så önskas. Med ett café i lokalen finns det även möjlighet att köpa fika under hela dagen. Grästorps centrum bjuder även på flera bra restauranger. Konserthuset har en utomhuspaviljong som vi kan nyttja om det är fint väder -perfekt för att sitta och sticka ute!

Grästorp ligger naturskönt vid Vänerns sydspets med Nossan rinnande genom samhället. Tågstationen ligger i centrum, ett bekvämt sätt att njuta av landskapet på väg till en dag i skapandet tecken.
 

StickaMera har en vision om att skapa en inbjudande, inspirerande mässa med tyngdpunkten i kreativt skapande med garn. 

StickaMera Tillsammans är en mässa som fokuserar på de där
guldkornen till garnbutiker. Ni vet de där som har något alldeles särskilt. Garner som är färgade hemma i någons kök, garn från svenska glada får eller den där butiken som har de där fiffiga tillbehören som helt plötsligt blir livsnödvändiga.

Med workshops vill vi kunna erbjuda lite mer än bara en mässa. Att få tillfälle att ge sig in i en ny teknik, ett nytt tankesätt kring stickning eller att få en massa inspiration till nya projekt. 

 

Workshop/Föredrag

Under dagen kommer det erbjudas workshop i att färga garn med kallfärger och det är Lisa Linkvarn från Skåne som kommer upp med sina färger för att ha kul med er som är nyfikna på garnfärgning.

Workshops i kallfärgning kommer att pågå under hela dagen och starta varje hel timma. Man anmäler sig på plats hos Lisa, inga förköp.

Snabb-info

När: 27/6 kl. 10-17
Var: Grästoprs Konserthus
Pris: gratis inträde

Utställare


En lokal Grästorps-butik med stort utbud.
Ull från svenska lantraser. Rå ull, kardflor och garn.


GOTS-certifierade garner och egna mönster.


Emelilyknits säljer handfärgade garner av hög kvalité, sticktillbehör och egendesignade stickmönster.

Handsydda projektväskor av hög kvalitet.

 Kvalitetsgarner, grindvävstolar, spinnrockar och tillbehör från Ashford. Väv- och stickgarner.
Egna garner, mönster och fina tillbehör.

Kalinka lingarn och Kalinka Nolin.

Svenskt ullgarn, egna mönster och produkter med känsla.

Handfärgade silkegarner, Vikangarn och egna mönster. Workshop i kallfärgning.

Tre färgstarka Lidköpings-tjejer som färgar lika färgstarkt garn.

Bilder

loading...